Ne yediğiniz kadar nasıl pişirdiğiniz de önemli!”

Sağlıklı beslenmek ve form tutmak konusunda yaptığı çalışmalarla takipçilerini bilgilendiren, farkındalık yaratan Rafinera bu kez, düdüklü tencere sağlıklı mı, toprak pişirme kapları ne kadar güvenli, hamur işlerini daha düşük kalorili hazırlamak mümkün m

Mardin 28.09.2013 12:44:22 0
 Ne yediğiniz kadar nasıl pişirdiğiniz de önemli!”

 

Sağlıklı beslenmek ve form tutmak konusunda yaptığı çalışmalarla takipçilerini bilgilendiren, farkındalık yaratan Rafinera bu kez, düdüklü tencere sağlıklı mı, toprak pişirme kapları ne kadar güvenli, hamur işlerini daha düşük kalorili hazırlamak mümkün mü, hangi besinler nasıl hazırlanmalı konularına dikkat çekiyor.

Üyelerine gönderdiği tüm öğünlerin hazırlık ve pişirme aşamalarında dikkat ettiği püf noktalarını paylaşan Rafinera’nın öneri ve uyarılarıyla lezzetten ödün vermeden sağlıklı yemekler pişirmek mümkün.

Tencerelere Dikkat!

Çelik tencereler en sağlıklı pişirme gereçlerinden biridir, tabanı kalın olanlardan tercih edin ve çelik tencerede kısık ateşte ve uzun sürede yemek pişirin. Dibi tutan çelik tencerenizi, yüzeyi tahriş edebilecek ovma teli gibi malzemelerle ovmayın. Bu kazıma işlemi, tencerenin bileşenindeki nikel ve kromu açığa çıkararak besinlere karışmalarına sebep olabilir. Dibi tutan tencerelerinizi suda bekletin ve nazikçe temizleyin.

Zamandan tasarruf etmeniz için büyük fayda sağlayan Düdüklü Tencerenizi sadece acil durumlarda kullanın. İçindeki ısı 110 derece kadar ulaşabilen düdüklü tencereler, besinlerin içindeki birçok değerin yok olmasına sebep olabilir. Örneğin Diastaslar 45-75, C vitamini 60, A vitamini 90, B ve D vitaminleri 110 derecede yansızlaşır.

Hepimizin çok sevdiği, sunumda ve tatta büyük fark yaratan, sebze ve meyvelerin vitaminlerini kaybetmeden pişirmek için çok ideal olan toprak kapları seçerken, tabanının kurşun kanminyum kaplı olmadığına ve bileşenlerinde hiçbir zehirli madde bulunmamasına dikkat edin. Kaliteli toprak kaplar satın alarak ve ilk kullanımından önce içinde, 24 saat boyunca su bekleterek bu riskleri yok edebilirsiniz. 

Rafinera “Lezzeti kaybetmeden Kaloriyi düşürmek mümkün” diyor!

-          Düşük yağlı ve az kalorili keklerinizde, yağ ölçülerini meyvelerle değiştirin. 50 gr tereyağını 3 orta boy olgun, yumuşak muz ya da bir su bardağı kadar pişmiş elma püresi ile değiştirerek lezzet ve doku kaybının önüne geçebilirsiniz.

-          Yağ ve yüksek kalorili soslar yerine, farklı tatlar ve baharatlar kullanın. Baharatları taze otlar ve kurutulmuş baharatlarla çeşitlendirebilirsiniz.

-          Krema yerine, az yağlı süt kullanın.

-          Katı meyve sıkacağından çıkan posayı keklerin içine koyarak posa tüketiminizi arttırın.

-          Yemekleri ekstra yağ ilave etmeden tadında ve lezzetinde pişirmek için fırınlama yöntemini kullanabilirsiniz. Fırında pişen yemekler içlerindeki yağ veya suyla piştiğinden lezzetlerinden hiçbir şey kaybetmemektedirler…

-          Etleri ızgarada pişirin. Bu sayede içerdikleri yağın büyük bölümü dışarı akacaktır.

-          Yapışmaz tabanlı gereçlerle yemek pişirirken yağ kullanmayın. Malzemeleri küçük küçük doğrayın ve sürekli karıştırarak hızlıca soteleyin.

-          Börek yerine bol peynirli ve maydanozlu gözleme pişirin.

-          Sebzeleri önce yıkayın, sonra doğrayın ve bekletmeden pişirin. Böylece vitamin ve lezzet kaybını engellemiş olursunuz.

 

Rafinera Hakkında: 2012 Ekim ayında Ali Koç`un da mentorluğuyla sağlıklı ve diyet dostu yiyeceklerle özel menüler hazırlayarak, bu menüleri sahiplerine ulaştıran Rafinera, 2007 yılından bu yana faaliyet göstermektedir. Didem Altınbaşak Tulgan tarafından kurulan firma, müşterilerine taze, katkısız ve lezzetli menüler sunarak, adrese teslim hizmet veriyor. Sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda servis özellikleri ve çalışma prensipleriyle öne çıkan Rafinera bu alanda faaliyet gösteren ilk Türk markasıdır.  


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00